Hírek

Vaníliás krém házilag, avagy kukába a bolti pudinggal

Bár nagyon egyszerű lekapni a boltok polcairól, és gyors elkészíteni egy tasakos pudingot, valójában meg sem közelíti a házilag készítettet. Összedobtunk egyet otthon mi is, jelentjük ezután nem kell majd a bolti verzió.

Valójában körülbelül 5 perccel tart tovább elkészíteni a házi pudingot, mint a boltit. De hogy, miért is érdemes hanyagolni a tasakok verziót? Az első és talán legfontosabb tény, hogy tele van aromával és színezékkel, a házi változat pedig mentes minden adalékanyagtól. Ezenkívül mellette szól még, hogy egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, tehát a mű-pudinggal igazából időt sem tudunk nyerni a házi variációhoz képest.

Most a vaníliáspudingot készítettük el, de a csokis sem egy ördöngég, úgyhogy arról is hozunk egy receptet.

Hozzávalók

Vaniliás puding

20 g kukoricakeményítő
50 g cukor
3 tojássárgája
1 rúd vanília
4 dl tej

A tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a vanilirúd magjaival összekavarjuk, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük.

Kis lángon, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Forralni viszont nem szabad, mert kicsapódik a tojás.

Csokoládés puding

0 g kukoricakeményítő
20 g holland kakaópor
50 g (nád)cukor
3 tojássárgája
4 dl tej
60 g étcsokoládé

A tojássárgákat a keményítővel, a kakaóporral és a cukorral összekeverjük, majd a tejet fokozatosan hozzáadjuk, és csomómentesre keverjük.

Kis lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, itt is vigyázni kell a hőfokra, a tojás kicsapódik, ha forralni kezdjük.

Amikor kész, belekeverjük az előzőleg apróra vágott étcsokoládét.

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago