A vargabéles igazi hungarikum (a felhasznál alapanyagok okán nevezhetjük annak), amelynek az elkészítése meglepően egyszerű. Mutatjuk, hogyan lesz igazán finom.
A vékony, ropogós, túrós cérnametélt a méltán ismert erdélyi Darvas vendéglőben látott napvilágot. A klasszikus vargabélesre egyébként nagyon könnyű rákapni, ráadásul remek ötlet egy tartalmasabb leves után is.
Jelentősen megkönnyíted a dolgod, ha előre készített réteslapokból készíted.
A vargabéles magában is isteni, de ha szeretnéd öntsd nyakon eperöntettel.
A tésztát enyhén sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk, maximum két perc alatt kifőzzük, leszűrjük, a vajjal elkeverjük. Vigyázzunk a tészta nehogy nagyon megpuhuljon !
A túrót villával összetörjük.
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojássárgát a cukorral kikeverjük, beleszórjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, valamint a mazsolát, összekeverjük a túróval és a tejföllel.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan elvegyítjük a túrós keverékkel.
A langyosra hűlt tésztát apránként belekeverjük a túrós masszába.
A tepsit kikenjük olajjal, kibéleljük egy réteslappal, amit megkenünk olajjal és ráborítjuk a következő réteslapot, amit ismét megkenünk olajjal, majd még egy réteslap következik.
Ezt követően rásimítjuk a túrós masszával elkevert tésztát, amit beborítunk a maradék réteslapokkal, úgy hogy a réteslapok tetejét egyenként beolajozzuk.
A legfelső lapot a maradék olajjal elkevert 1 db tojássárgával megkenjük.
Előmelegített sütőben 200 C°-on kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük, ha a teteje nagyon pirulna lazán beborítjuk zsírpapírral.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Borítókép forrása: Pinterest
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…