Hírek

Tavaszi vegyes gyümölcsleves

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy tavaszodik, mi egyre jobban kívánjuk a könnyebb, zöldséges vagy gyümölcsös ételeket. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy egy finom vegyes gyümölcsleves recept jól fog jönni, amely segít feltölteni a vitaminraktárakat is.

Nyáron különösen jól esik lehűtve, de tavasszal is remek lehet, ha könnyedebb, gyomorkímélő ételre vágynánk. A gyümölcsök ráadásul tele vannak vitaminnal, amelyekre különösen szükségünk van tavasszal. Igaz, egyelőre a legtöbb gyümölcs még csak fagyott formában kapható, ne féljünk ezektől, ugyanis kimutatott tény, hogy a fagyasztással csak nagyon kis mértékben roncsolódnak a bennük található  tápanyagok.

A gyümölcsleves számtalan módon elkészíthető, mi most egy klasszikusabb verziót hoztunk, amit még otthon tanultunk. Ha valamelyik gyümölcsöt nem szeretitek benne, nyugodtan helyettesítsétek mással, a variációk tárháza végtelen.

A variációk tárháza végtelen, készíthetjük almából, körtéből és barackból is többek között.

Hozzávalók

1 kanál liszt

2 darab alma

1 dl tejszín

1 darab tojás sárgája

1 tk fahéj

½ darab citrom héja

8 darab szegfűszeg

30 dkg meggy

5 darab szilva

A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. Forrásban levő, 1 liter vízbe, 20-25 kávéskanál kristálycukrot teszünk. Beleteszünk pár fahéjdarabot, 5-6 szegfűszeget, 5-6 szegfűborsot és egy citrom lereszelt héját. Ezután a forrásban levő vízbe, először az almát tesszük bele, majd kb. 3-4 perc főzés után, a szilvát, 1-2 percre rá, végül a meggyet. Egy-két perc főzés után, félretesszük. A tejszínben kikeverjük a tojássárgáját, 1-2 evőkanál liszttel. Ezután a lehűlt levesből, kanállal, 2 decit apránként hozzámerünk, közben folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. Langyosan, vagy lehűtve tálaljuk.

A gyümölcsleves nemcsak nyáron, de tavasszal is remek ötlet, a gyümölcsöket pedig úgy variálhatjuk hozzájuk, ahogy csak kedvünk tartja. Ha szeretnénk díszítsük tejszínhabbal.

Éva Benke

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

4 hét ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

4 hét ago