A vörösboros meggymártás remek kiegészítője lehet az ünnepi vacsorának, például egy kacsacomb vagy gesztenyés pulykafasírt mellé is igen ízletes. 

Ha a menzai emlékeken nosztalgiázunk, egész biztos, hogy a paradicsomleves mellett a meggyszósz látványa is homályosan feldereng, melyet többnyire főtt hússal és krumplipürével tálalva raktak elénk. Bár a suli konyháján készült szósz sem volt rossz, a vörösboros meggymártás egészen más színvonalat képvisel.

Ez a meggymártás olyan finom, hogy magában kanalazgatva, desszertként is megállja a helyét!

meggymártás | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás For the love of cooking

Hozzávalók

  • 1 üveg magozott meggy befőtt vagy 40 dkg fagyasztott meggy
  • 1 csipet
  • 1 csipet törött bors
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 1 db narancs leve
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek méz

A meggymártáshoz a konzerves meggyet leszűrjük, vagy a fagyasztott meggyet kiolvasztjuk, majd átnézzük egyesével, hogy véletlenül se legyen benne mag.

A gyümölcsöt sóval, borssal és vörösborral együtt felforraljuk, majd a keményítőt kis vízzel elkeverjük és gyorsan hozzáadva a mártásokhoz szépen besűrítjük vele azt.

Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről és a vajat, majd a mézet elkeverjük benne. Fogyasztható azonnal, és újramelegítve is, de szerintünk még hidegen kanalazgatva is nagyon-nagyon finom.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: