A bodzából készült ital a legcsodálatosabb dolog ezen a földkeregségen, és mivel javában tombol a nyár és a bodzaszezon, itt az ideje gondoskodni az egész éves szörpadagról.
Kedvenc frissítő virágunk májusban és júniusban virágzik, ekkor érdemes nekivágni az erdőnek, és begyűjteni a bodzát, hogy utána zamatos szörpöt főzzünk belőle egész évre. Fontos azonban, hogy a virágokat mindig poros vagy forgalmas utaktól távol eső helyről gyűjtsük be, és ne műanyag szatyorban, hanem szellős kosárban szállítsuk haza.
4 db citrom
4 db narancs
15 db bodzavirág
1 ek citromsav
víz
5 dl víz
50 dkg cukor
1 ek aszkorbinsav
A bodzavirágokat alaposan leöblítjük, majd egy nagyobb lábasba vagy fazékba tesszük. A jól megmosott citromot és narancsot felszeleteljük, a kicsorgó levet a bodzára öntjük, majd a citrom-és narancskarikákat is hozzáadjuk.
A bodzát felöntjük annyi vízzel, hogy kissé ellepje, majd 24 órát állni hagyjuk, időközönként megkavargatjuk.
A sziruphoz a vízhez hozzáadjuk a cukrot, lassan felforraljuk, majd egészen addig forraljuk, amíg kissé be nem sűrűsödik. A barnacukortól színesebb és karamellesebb ízű lesz.
Másnap a szörpalapot leszűrjük, az ízesítőket alaposan kipréseljük, és az előkészített, langyosra hűtött sziruppal összekeverjük.
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…