Fotó: Bigger Bolder Baking
Ha kint gőzerővel tombol a nyár, egy hűsítő epres-mentás jégkása remek segítség lehet abban, hogy átvészeljük a tikkasztó hőséget.
A nyári kánikulában különösen fontos, hogy sok folyadékot fogyasszunk. Persze van az a pont, amikor az ember már unja a vizet vagy az ásványvizet, ilyenkor jönnek jól azok a receptek, amelyek egy kis változatosságot csempésznek a mindennapokba. Az epres-mentás jégkása minimális befektetett munkát igényel, és messze túlszárnyalja a silány minőségű bolti változatot.
A recepthez egyébként bármilyen gyümölcs felhasználható, mi most az eperre szavaztunk.
A vizet a bodzavirágokkal és a cukorral együtt egy lábasba tesszük, és közepes lángon felforraljuk. A tűzhelyről lehúzva fedőt teszünk rá, majd 20 percig hagyjuk hűlni, ezalatt a bodza ízét is magába szívja a szirup.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és egy villával alaposan összenyomkodjuk, vagy turmixgépben pürésítjük.
A szirupot leszűrjük, és hozzáadjuk az eperpüréhez. Ízlés szerint citromlevet keverünk hozzá.
Egy laposabb edénybe átöntjük a gyümölcsös pürét, majd fagyasztóba tesszük. 2 óránként kivesszük, és villával kicsit felkapargatjuk. Ha nagyon megszilárdulna, tálalás előtt 15 perccel vegyük ki, és ezután lazítsuk fel a villával. Mentalevéllel díszítsük.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…