Ha kint gőzerővel tombol a nyár, egy hűsítő epres-mentás jégkása remek segítség lehet abban, hogy átvészeljük a tikkasztó hőséget.
A nyári kánikulában különösen fontos, hogy sok folyadékot fogyasszunk. Persze van az a pont, amikor az ember már unja a vizet vagy az ásványvizet, ilyenkor jönnek jól azok a receptek, amelyek egy kis változatosságot csempésznek a mindennapokba. Az epres-mentás jégkása minimális befektetett munkát igényel, és messze túlszárnyalja a silány minőségű bolti változatot.
A recepthez egyébként bármilyen gyümölcs felhasználható, mi most az eperre szavaztunk.
A vizet a bodzavirágokkal és a cukorral együtt egy lábasba tesszük, és közepes lángon felforraljuk. A tűzhelyről lehúzva fedőt teszünk rá, majd 20 percig hagyjuk hűlni, ezalatt a bodza ízét is magába szívja a szirup.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és egy villával alaposan összenyomkodjuk, vagy turmixgépben pürésítjük.
A szirupot leszűrjük, és hozzáadjuk az eperpüréhez. Ízlés szerint citromlevet keverünk hozzá.
Egy laposabb edénybe átöntjük a gyümölcsös pürét, majd fagyasztóba tesszük. 2 óránként kivesszük, és villával kicsit felkapargatjuk. Ha nagyon megszilárdulna, tálalás előtt 15 perccel vegyük ki, és ezután lazítsuk fel a villával. Mentalevéllel díszítsük.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…