Ízesített kávékból egy kevés tejjel vagy tejalternatívával, valamint egy kis kreativitással könnyedén mesés kávékölteményeket készíthetünk, amelyek akár desszertként is megállják a helyüket.
A Nespresso új Barista Creations kávékollekciójának darabjait úgy alkották meg, hogy azok tökéletesen harmonizáljanak a hozáadott tejjel, miközben a pörkölt törökmogyoró, a bársonyos vanília, az aranyló karamell vagy a krémes csokoládé ízjegyei is érvényesülnek.
A Vertuo rendszerhez illő állandó kollekcióban mind a négy ízesített kávé megújult: a Roasted Hazelnut, a Rich Chocolate, a Sweet Vanilla és a Golden Caramel kapszulák mennyei desszertköltemények ízeit idézik. Az Original kávégéppel rendelkezők pedig mostantól a megújult Caramello, a Vaniglia, a Cioccolatino és az új pörkölt mogyoró ízű Nocciola kapszulák közül válogathatnak.
A Nespresso kávészakértői mindegyik új kapszulához megálmodtak egy-egy könnyen elkészíthető, mégis különleges receptet, melyekkel a legpörgősebb hétköznapokba is becsempészhetünk egy kis édes kikapcsolódást.
VERTUO RECEPTEK
PÖRKÖLT MOGYORÓS-MÉZES REVERSO
Hozzávalók
1 Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávékapszula
5 g aprított törökmogyoró
15 g méz
230 ml zabital
Elkészítés
- Szórjuk a törökmogyorót egy tányérra, majd kenjük a mézet egy nagyobb kávéscsésze peremére. Mártsuk a csészét a mogyoróba, majd rázzuk le róla a felesleget. Tegyünk a csésze aljába is egy kevés mézet, majd öntsük rá a hideg zabitalt.
- Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Roasted Hazelnut kávét.
TEJKARAMELLÁS REVERSO
Hozzávalók
1 Nespresso Vertuo Golden Caramel kávékapszula
15 g sűrített tej
50 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
friss rozmaringágak
5 g vajkaramella
Elkészítés
- Tegyük a sűrített tejet egy nagy kávéscsésze aljára, majd öntsük rá a hideg tejet. Helyezzünk a csészébe egy rozmaringágat.
- Készítsük el a csészébe 230 ml Nespresso Vertuo Golden Caramel kávét. Szúrjunk egy fa evőpálcikára egy vajkaramellát, és díszítsük ezzel és további rozmaringággal a kávékülönlegességet.
VANÍLIÁS-KARDAMOMOS AFFOGATO
Hozzávalók
1 Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávékapszula
60 g vaníliafagylalt
90 g tejszínhab
5 g összetört kardamommag
friss kakukkfűág
Elkészítés
- Tegyük a fagylaltot egy nagyobb kávéscsésze aljára.
- Készítsünk 230 ml Nespresso Vertuo Sweet Vanilla kávét a csészébe.
- Halmozzuk a tejszínhabot a kávé tetejére, majd díszítsük a kardamommal és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel.
CSOKOLÁDÉS VIENNOIS KÖRTÉVEL
Hozzávalók
1 Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávékapszula
100 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej
25 g szirupban eltett körtedarab
5 g szeletelt mandula
15 g csokoládészósz
Elkészítés
- Öntsünk a tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
- Készítsük el a Nespresso Vertuo Rich Chocolate kávét egy nagyobb csészébe. Öntsük rá a tejhabot.
- Szúrjunk egy fa mini evőpálcikára néhány szelet szirupban eltett körtét, és helyezzük a csésze tetejére. Díszítsük szeletelt mandulával és csorgassuk rá a csokoládészószt.