2021. február 26-án hirdették ki az idei Gin Magazine Awards díjazottjait, ahol óriási meglepetésre a magyar Seven Hills Distillery Tokaj GIN-je bizonyult a VILÁG LEGJOBB KORTÁRS GIN-jének!

Már mi is írtunk a Seven Hills Distillery Tokaj GIN-jéről, korábban annak apropóján, hogy a THE GIN MASTERS versenysorozaton a magyar gin a legmagasabb, MASTER kitüntetésben részesült. A hazai párlat ezúttal sem adta lejjebb a mércét, hiszen a Gin Magazine Awards három részből álló versenyén mérettette meg magát.

A pandémiás helyzet miatt most először a Facebookon élőben lehetett követni a versenyt, ahol a ginipar legnagyobb személyiségeinek, márkáinak és termékeinek elismerése a cél. Az Icons of Gin a gin kiválóságok ünneplése, ahol díjazzák az egyes palackokba fektetett kemény munkát, és a márkák mögött álló szellemiséget és iránymutatást. A World Gin Awards-on a világ legjobb ginjeit tüntetik ki, és a Gin Hall of Fame-en pedig azon személyek előtt tisztelegnek, akik munkásságukkal sokat tettek az iparág fejlődéséért.

Seven Hills Distillery Tokaj

World Gin Awards-ra idén rekordszámú, több mint 800 kereskedelmi tételt neveztek a gyártók 11 különböző kategóriában, ahol az ún. kortárs gin kategóriában indultak a legtöbben, mintegy 28 országból 124 db ginnel. Ennek a csoportnak a kitüntető első helyezését vihette haza a magyar gin, amellyel hivatalosan is a világ legjobb kortárs ginje lett!
 Seven Hills Distillery Tokaj
Seven Hills Distillery Bodrogkisfaludon üzemelő fiatal kézműves whisky- és ginfőzde, amely 2020 őszén nyitotta meg kapuit, hogy a Tokaj-hegyaljai földhöz, klímához és hagyományokhoz szorosan kapcsolódva különleges párlatok elkészítésének adjon helyet.
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: