Fotó: Edmond Active
A magas kakaótartalmú csokoládéból készült, kardamommal fűszerezett forró csoki kitűnő választás, ha meg szeretnéd lepni a kedvesed Bálint nap alkalmából.
Közeleg a Valentin-nap, amikor mindenki idegesen rágja a körmét, hogy vajon mivel ajándékozhatná meg párját. Sokan valamilyen finom desszert mellett teszik le a voksukat, viszont hiába a jó szándék, ha nincs idő piskótát sütni, krémeket kikeverni és a díszítéssel bíbelődni.
Ebben az esetben sem kell kétségbe esni, hiszen kevesebb munkával is lehet nagyon finomat készíteni: a forró csoki például egy mennyei desszertital, amelyet egészen pikánssá varázsolhatunk egy kis kardamommal. A keleti ízvilágot idéző fűszer kifejezetten jól harmonizál a csokoládéval; ízével, aromájával és hatóanyagival pedig még a hangulatunkra is jó hatással van.
A forró csokoládéhoz:
4 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
1 csipet őrölt kardamom
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt vanília
A tetejére:
2 dl tejszínhab
2 evőkanál karamellszósz
A tejszínt 60-70 fokosra elkezdjük felmelegíteni, miközben a fűszereket is szépen hozzáadjuk. Beleszórjuk az apróra vágott csokit, amelyet lassan kevergetve felolvasztjuk benne.
A forró csokit poharakba, vagy bögrékbe töltjük (ízlés szerint pillecukrot is tehetünk bele), majd habzsákból tejszínhabot nyomunk rájuk, végül pedig meglocsoljuk némi karamellszósszal is.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…