Az aszalt szilvával töltött gomba a karácsonyi menüsorban is remekül megállja a helyét, ráadásul sem hosszabb időt, sem komolyabb energiát nem igényel az elkészítése. 

A rántott gomba minden bizonnyal a legnépszerűbb gombás ételünk, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik, ráadásul egyszerű az elkészítése, és tulajdonképpen el se nagyon lehet rontani. Ha azonban az ünnepek közeledtével valamivel különlegesebbre vágynánk, akkor tegyük félre a rántott gombát, és kísérletezzünk valami extrábbal. Itt van például az aszalt szilvával töltött variáció, ami ízletes, különleges finomság, amely a halászlé és a töltött káposzta mellett is tökéletesen megfér az ünnepi asztalon.

Aszalt szilvával töltött gomba

  • 6 nagy fej gomba
  • 100 g aszalt szilva
  • 12 szelet bacon
  • olívaolaj
  • bors

A tönköket eltávolítjuk, a gombát megtisztítjuk, majd megmossuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egymástól nagyobb távolságra elhelyezzük rajta a gombákat. Meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. (Sok sót nem érdemes használni, mert a bacon egyébként is az.)

A gombafejebe beleszórjuk az apróra vágott aszalt szilvát, majd betekerjük a baconnel.

Előmelegített sütőbe toljuk, majd 30 perc alatt készre sütjük. Rizzsel és krumplipürével tálalva is isteni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: