fotó: Delish
A baconbe göngyölt burgonya köretként, mártogatóssal pedig gyors, könnyed vacsoraként is tálalható.
Ha már unjuk a rizst, a krumplipürét és a sült krumplit, akkor érdemes valami olyannal gazdagítani a repertoárt, ami változatosabb és izgalmasabb, mint a megszokott hagyományos köretek. A baconbe gyöngyölt krumpli pont ilyen: az ízekben gazdag, ropogós zöldség ideális köret húsok és zöldségek mellé, de önmagában egy finom mártogatós társaságában gyors vacsorának is megállja a helyét.
A burgonyát megmossuk, megtisztítjuk, majd mérettől függően 5-6 darabra vágjuk. Sós vízben félig puhára főzzük őket.
Ezután a krumplit leszűrjük, és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezt követően pedig egy darab baconbe.
Egy tepsit kiolajozunk, majd beletesszük a burgonyákat, és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…