Egy finom, jól készített rizibizi remek köret, szinte mindenhez tökéletesen passzol.
Ki ne ismerné a hagyományos rizibizit? Szinte nincs olyan magyar család, ahol legalább egyszer ne került volna a vasárnapi asztalra, de ha máshonnan nem, hát a suli menzájáról biztosan ismerős. A sokszor száraz, zöldborsót pedig csak nyomokban tartalmazó köretet sokan magyar találmánynak gondolják, de sajnos ez nem így van.
A rizibizit először Olaszországban készítették el, bár igaz, hogy a rizsen és a borsón kívül szinte semmiben nem egyezik egymással az olasz és a magyar recept. Mi most maradtunk az általunk is ismert „magyaros” változatnál, de egy következő alkalommal feltétlenül elhozzuk az eredeti olasz risi e bisi-t is.
Forró vajon a felaprított vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a még fagyot vagy leszűrt konzerv zöldborsót, cukrot és borsot.
Közben megfőzzük a rizst, majd majd a megpárolt borsóhoz keverjük a petrezselyemmel együtt.
A rizshez diónyi vajat teszünk és villával, lazán összekeverjük. Kész is a hagyományos magyaros rizibizi. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…