Fotó: Savory Experiments
Itt egy szuperfinom és nagyon egyszerű karamellizált meggymártás, ami köretnek, vagy csak magában kanalazgatva, tejszínhab mellé is kiváló.
Sokan emlékeznek vissza lelkesedő nosztalgiával a menzai ételekre, pedig legyünk őszinték: a suli konyháján kapható fogásokról a legtöbbünknek nincsenek kellemes emlékei. A kevésbé minőségi alapanyag, a kispórolt összetevők és a leegyszerűsített receptek rányomták a bélyeget az ételekre, így sokan azóta sem próbálkoztak meg a menzás fogások elkészítésével.
Bár a meggyszósz nem tartozott az ehetetlen ételek közé, létezik egy sokkal finomabb és kifinomultabb változat, aminek mindenképp érdemes adni egy esélyt.
1 üveg meggybefőtt kimagozva
2 ek cukor
3 db szegfűszeg
4 db kicsi fahéj
3 nagy ek tejföl
1 ek liszt
A cukrot alacsony lángon karamellizáljuk, majd apránként hozzáöntjük pár evőkanál meggylevet. A meggylé le fogja hűteni a karamellt, és meg fog szilárdulni, de tovább kell forralni, és akkor a cukor szépen beleolvad a meggy levébe.
Mikor a karamell teljesen felolvadt, beletesszük a lisztet és csomómentesre elkeverjük. Ezt követően fokozatosan hozzáöntjük a meggylevet és a tejfölt.
Alaposan elkeverjük, majd beleöntjük a meggyeket és a fűszereket. Szépen lassan, gyakran kevergetve, takaréklángon körülbelül 20 perc alatt készre főzzük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…