Fotó: Savory Experiments
Itt egy szuperfinom és nagyon egyszerű karamellizált meggymártás, ami köretnek, vagy csak magában kanalazgatva, tejszínhab mellé is kiváló.
Sokan emlékeznek vissza lelkesedő nosztalgiával a menzai ételekre, pedig legyünk őszinték: a suli konyháján kapható fogásokról a legtöbbünknek nincsenek kellemes emlékei. A kevésbé minőségi alapanyag, a kispórolt összetevők és a leegyszerűsített receptek rányomták a bélyeget az ételekre, így sokan azóta sem próbálkoztak meg a menzás fogások elkészítésével.
Bár a meggyszósz nem tartozott az ehetetlen ételek közé, létezik egy sokkal finomabb és kifinomultabb változat, aminek mindenképp érdemes adni egy esélyt.
1 üveg meggybefőtt kimagozva
2 ek cukor
3 db szegfűszeg
4 db kicsi fahéj
3 nagy ek tejföl
1 ek liszt
A cukrot alacsony lángon karamellizáljuk, majd apránként hozzáöntjük pár evőkanál meggylevet. A meggylé le fogja hűteni a karamellt, és meg fog szilárdulni, de tovább kell forralni, és akkor a cukor szépen beleolvad a meggy levébe.
Mikor a karamell teljesen felolvadt, beletesszük a lisztet és csomómentesre elkeverjük. Ezt követően fokozatosan hozzáöntjük a meggylevet és a tejfölt.
Alaposan elkeverjük, majd beleöntjük a meggyeket és a fűszereket. Szépen lassan, gyakran kevergetve, takaréklángon körülbelül 20 perc alatt készre főzzük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…