Ha egyedi, izgalmas köretre vágytok, érdemes megpróbálkozni a mézes, fűszeres karfiol receptjével, biztosan nem a megszokott ízt kapjátok. 

A klasszikus köret, mint a rizs és a krumpli egy idő után unalmassá válik, ilyenkor érdemes szétnézni a különleges köretek háza táján, és izgalmas receptekkel gazdagítani a repertoárt. A sütőben pirult mézes karfiol nem egy bonyolult fogás, ráadásul egészséges és szénhidrátszegény is. A karfiolrózsák mézes, fűszeres mázban mártóznak meg, majd kerülnek a sütőbe, ahol puha, ragacsos és ellenálhatatlan formában kerülnek újra elő.

Mézes, fűszeres karfiol

500 g karfiol
2 ek chiliszósz (nem túl erős)
2 ek méz
1 ek olívaolaj
só, bors
kurkuma

Sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, tálba tesszük.

Egy tálkában összekeverjük az olajat a mézzel és a chiliszósszal. A karfiolrózsákat sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés kurkumával is megszórjuk.

A mázba egyenként beleforgatjuk a karfiolrózsákat, úgy hogy mindenhol befedje a zöldséget.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük, ameddig meg nem pirul a karfiol. Sütőből kivéve azonnal, forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Vajling
Hirdetés: