Ha szeretnénk feldobni a hagyományos krumplipürét, szórjunk rá sok-sok sajtot és süssük meg a sütőben. Mindenki imádni fogja!

A klasszikus krumplipürét mindenki ismeri és szereti, de mi a helyzet a felturbózott változatokkal? Egy kis rafinériával remekül fel lehet dobni még ezt a hagyományos, faék egyszerűségű köretet is. Mi most a sütőben sült, extrasajtos verziót hoztuk el, amit szinte biztos, hogy imádni fogtok.

Sütőben sült krumplipüré

  • 1 kg krumpli
  • 15 dkg sajt
  • 8 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • bors

A burgonyát megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.

Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.

A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Ezután hozzáadjuk a puha vajat, a reszelt sajt kétharmadát, hozzáöntjük a tejet, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és alaposan összekeverjük.

Zsiradékkal kikent tepsibe halmozzuk, majd megszórjuk a megmaradt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 35-40 percig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: