A sült krumpli hatalmas kedvenc, de ha neked már a könyöködön jön ki, akkor készítsd el sütőben, és bolondítsd meg egy kevés ecettel. 

Bár a hagyományos, olajban sült változat sokak kedvence, érdemes többféle formában is kipróbálni a krumplit: készíthetjük sütőben, alufóliában, különféle fűszerekkel megszórva, de süthetünk édesburgonyát is. Kevesen tudják, de az ecet is remekül áll a krumplinak, kívül ropogós, belül puha lesz tőle, miközben enyhén magába is szívja az ecet aromáját.

Ecetes sütőben sült krumpli

1 kg krumpli
olívaolaj
1.5 dl borecet
rozmaring
só, bors

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük, és nagyobb hasábokra felvágjuk.

Egy nagyobb edénybe pakoljuk, ráöntjük az ecetet, megsózzuk és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

Felforraljuk a vizet, és kb. 20 perc alatt megfőzzük a krumplit.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megspricceljük egy kevés olívaolajjal. Ezután elrendezzük rajta a főtt krumplihasábokat, majd szintén bőségesen megkenjük a fűszerekkel kikevert olívaolajjal.

220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percig sütjük, ameddig meg nem pirul.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: