Fotó: Taste
Ha szeretnénk feldobni a hagyományos krumplipürét, szórjunk rá sok-sok sajtot és süssük meg a sütőben. Mindenki imádni fogja!
A klasszikus krumplipürét mindenki ismeri és szereti, de mi a helyzet a felturbózott változatokkal? Egy kis rafinériával remekül fel lehet dobni még ezt a hagyományos, faék egyszerűségű köretet is. Mi most a sütőben sült, extrasajtos verziót hoztuk el, amit szinte biztos, hogy imádni fogtok.
A burgonyát megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Ezután hozzáadjuk a puha vajat, a reszelt sajt kétharmadát, hozzáöntjük a tejet, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és alaposan összekeverjük.
Zsiradékkal kikent tepsibe halmozzuk, majd megszórjuk a megmaradt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 35-40 percig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…