Fotó: Taste
Ha szeretnénk feldobni a hagyományos krumplipürét, szórjunk rá sok-sok sajtot és süssük meg a sütőben. Mindenki imádni fogja!
A klasszikus krumplipürét mindenki ismeri és szereti, de mi a helyzet a felturbózott változatokkal? Egy kis rafinériával remekül fel lehet dobni még ezt a hagyományos, faék egyszerűségű köretet is. Mi most a sütőben sült, extrasajtos verziót hoztuk el, amit szinte biztos, hogy imádni fogtok.
A burgonyát megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes jeges vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A burgonyát megpucoljuk, majd kézi krumplinyomó segítségével összezúzzuk. Ezután hozzáadjuk a puha vajat, a reszelt sajt kétharmadát, hozzáöntjük a tejet, majd sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és alaposan összekeverjük.
Zsiradékkal kikent tepsibe halmozzuk, majd megszórjuk a megmaradt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 35-40 percig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…