A vajban sült mézes-fokhagymás sárgarépa mennyei köret, amit szinte bármilyen főétel mellé kínálhatsz.
Ha a krumpli és a rizs helyett valamivel izgalmasabb köretre vágysz, akkor érdemes próbát tenni a sült répával, amit a hozzáadott fűszerek tesznek igazán különlegessé. A fokhagyma és a méz már többször is bizonyított együtt, és itt sem fogsz bennük csalódni: a méz remekül kiemeli a répa édeskés ízét, míg a fokhagyma pikáns ízvilágúvá varázsolja a végeredményt.
A zsenge sárgarépát megpucoljuk, egyforma darabokra vágjuk, majd alaposan megmossuk. (Ha kicsi és vékony sárgarépákat kapunk, akkor egészben is hagyhatjuk őket.)
Az olívaolajat összekeverjük a mézzel, és hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, sót és borsot.
A répákat vajjal kikent tepsibe rendezzük, és ráöntjük a mézes keveréket. Ügyeljünk arra, hogy mindenhova egyformán jusson a mázból. Ezután megszórjuk kakukkfűvel és korianderrel.
80 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük, amíg a répa meg nem puhul és kicsit meg nem pirul. Ez a fűszerezés a céklához is remekül passzol, de a céklát és a répát együtt is süthetjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…