Fotó: Delish
A tormás krumplipüré nem egy bonyolult étel, és ha jól készítjük, olyan finom, hogy önmagában is elkanalazgathatjuk.
A krumplipüré remekül varálható fogás, amit egy-két extra alapanyaggal szuperül fel lehet dobni. A húsvét közeledtével előtérbe kerülnek a tormás receptek, ami azért is jó hír a számunkra, mert a krumplipürét akár tormával is lehet ízesíteni.
A tormás krumplipüré semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos változat, viszont sokkal izgalmasabb, így ünnepi menühöz is jó választás lehet.
1.5 kg krumpli
3 dl tejföl
10 dkg margarin
150 g ecetes torma (csemege)
só
friss petrezselyem
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes hideg vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A főtt krumplit alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a margarint, a sót és a tormát, majd alaposan elkeverjük.
Ha krémesebb állagot szeretnénk, tehetünk hozzá egy kevés tejszínt vagy tejet. Finomra vágott metélőhagymával díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…