Fotó: Delish
A tormás krumplipüré nem egy bonyolult étel, és ha jól készítjük, olyan finom, hogy önmagában is elkanalazgathatjuk.
A krumplipüré remekül varálható fogás, amit egy-két extra alapanyaggal szuperül fel lehet dobni. A húsvét közeledtével előtérbe kerülnek a tormás receptek, ami azért is jó hír a számunkra, mert a krumplipürét akár tormával is lehet ízesíteni.
A tormás krumplipüré semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos változat, viszont sokkal izgalmasabb, így ünnepi menühöz is jó választás lehet.
1.5 kg krumpli
3 dl tejföl
10 dkg margarin
150 g ecetes torma (csemege)
só
friss petrezselyem
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes hideg vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A főtt krumplit alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a margarint, a sót és a tormát, majd alaposan elkeverjük.
Ha krémesebb állagot szeretnénk, tehetünk hozzá egy kevés tejszínt vagy tejet. Finomra vágott metélőhagymával díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…