Fotó: Delish
A tormás krumplipüré nem egy bonyolult étel, és ha jól készítjük, olyan finom, hogy önmagában is elkanalazgathatjuk.
A krumplipüré remekül varálható fogás, amit egy-két extra alapanyaggal szuperül fel lehet dobni. A húsvét közeledtével előtérbe kerülnek a tormás receptek, ami azért is jó hír a számunkra, mert a krumplipürét akár tormával is lehet ízesíteni.
A tormás krumplipüré semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos változat, viszont sokkal izgalmasabb, így ünnepi menühöz is jó választás lehet.
1.5 kg krumpli
3 dl tejföl
10 dkg margarin
150 g ecetes torma (csemege)
só
friss petrezselyem
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.
Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes hideg vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.
A főtt krumplit alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a margarint, a sót és a tormát, majd alaposan elkeverjük.
Ha krémesebb állagot szeretnénk, tehetünk hozzá egy kevés tejszínt vagy tejet. Finomra vágott metélőhagymával díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…