A tormás krumplipüré nem egy bonyolult étel, és ha jól készítjük, olyan finom, hogy önmagában is elkanalazgathatjuk. 

A krumplipüré remekül varálható fogás, amit egy-két extra alapanyaggal szuperül fel lehet dobni. A húsvét közeledtével előtérbe kerülnek a tormás receptek, ami azért is jó hír a számunkra, mert a krumplipürét akár tormával is lehet ízesíteni.

A tormás krumplipüré semmivel sem bonyolultabb, mint a hagyományos változat, viszont sokkal izgalmasabb, így ünnepi menühöz is jó választás lehet.

Tormás krumplipüré

1.5 kg krumpli
3 dl tejföl
10 dkg margarin
150 g ecetes torma (csemege)

friss petrezselyem

A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő sós vízben feltesszük főni.

Amikor a villa már könnyen belemegy, leöntjük róla a vizet. Érdemes hideg vízbe tenni pár percre, mert így nagyon egyszerűen lehúzhatjuk a héját.

A főtt krumplit alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a margarint, a sót és a tormát, majd alaposan elkeverjük.

Ha krémesebb állagot szeretnénk, tehetünk hozzá egy kevés tejszínt vagy tejet. Finomra vágott metélőhagymával díszítjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!