Indul a spárgaszerzon és lassan már bármelyik sarki zöldségesnél kapható a spárga több fajtája is. Mi imádjuk sülve-főve, de egyszerű praktikákkal megannyi érdekes és ízletes változatát tudjuk elkészíteni: készíthetünk akár spárgás-szalonnás tésztát, szalonnás spárgatekercset vagy ínycsiklandó spárgalevest is.
De az általam legkedveltebb és legegyszerűbb elkészítési módszer: Egy mélyebb tepsit töltsünk fel spárgával, fokhagymával, kevés tejszínnel, parmezánnal és mozzarellával, majd süssük addig, amíg a sajt habos és aranyszínű lesz, közben pedig a spárga megpuhul. Mennyei és percek alatt elkészíthető.
Hozzávalók:
2 csomag spárga
200 ml főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma, zúzott
Só
Frissen őrölt fekete bors
100 gr frissen reszelt parmezán
200 gr darabolt mozzarella
Rubin Pirospaprika pehely köretnek
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 400 C° -ra. Helyezzük a száraitól megszabadított spárgát egy mélyebb tepsibe, locsoljuk rá a főzőtejszínt és szórjuk meg a zúzott fokhagymával. Bőségesen szórjuk meg sóval és borssal, majd jöhet rá a reszelt parmezán és a darabolt mozzarella (plusz ha szeretnénk akkor a durvára őrölt fűszerpaprika).
Kb 25-30 percig süssük, amíg a sajt aranysárgás színűre nem pirul a tetején, addigra spárga is megpuhul a fenséges tejszínben.
Tipp a spárga előkészítésére:
A spárga szár alját visszavágjuk (fejét nem vágjuk le). A spárgát kézben tartva érezhetjük, hogy meddig tart a fás része. A fej kivételével szár többi részét meghámozzuk, amihez használhatunk kést, vagy hámozót is. Fontos, hogy alapos munkát végezzünk, hiszen ezen a műveleten múlik, hogy mennyire lesz élvezhető az ételünk.
Jó étvágyat kívánunk!
[sc name=”facebook” ]