A tojás kétségkívül hálás alapanyag, hiszen 8-10 perc alatt elkészül, és a belőle kreált majonézes tojássaláta összeállítása sem tart tovább 15 percnél. 

Közeleg a húsvét, de még nem tudod mivel lepd meg a többieket? Ezen az ünnepen nem csak főtt formában és szépen kipingálva kerül tojás az asztalra, de a legtöbb családnál különböző formában elkészítve is hagyománya van a tojásos ételeknek. Egy laktató és krémes tojássaláta pedig mindig remek választás.

tojássaláta
Fotó: Happy Foods Tube

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 3 csip
  • 1 csip őrölt fehérbors
  • 0.5 mk cukor
  • csilipor
  • 1 fej hagyma

A tojásokat 10 perc alatt keményre  főzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Míg a tojások hűlnek, előkészítjük a krémet: a tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük egy tálban, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szükség szerint egy kevés cukrot is adhatunk hozzá.

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük, majd hozzákeverjük az öntethez.

A tojásokat megpucoljuk, csinos kockára vágjuk, és a többi hozzávalóhoz keverjük. Ha szeretjük a csípős ételeket, akkor egy kevés csiliporral is meghintjük. Azonnal is fogyasztható, de érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!