A french toast vagy másnéven az édes francia bundáskenyér kevésbé ismert itthon, mint a hagyományos társa, pedig az édesszájúaknak kifejezetten kedvükre való falat
A francia bundáskenyér nem egy nagy ördöngösség, de egy-két dologra érdemes odafigyelni:
A hagyományos édes francia bundáskenyér egyáltalán nem diétás fogás, de az biztos, hogy jó darabig nem leszünk tőle éhesek.
A tojást, cukrot, fahéjat, vaníliát és a csipet sót kutyuljuk alaposan össze egy robotgéppel.
A kenyeret vágjuk 1-1,5 centiméter vastag szeletekre, majd tegyük bele őket a tejbe. Jól nyomkodjuk bele a szeleteket a tojásos keverékbe, hogy kellőképpen magukba szívják a tejet.
Egy tapadásmentes serpenyőbe tegyünk pár csepp növényi olajat – ez lehet repce, napraforgó, mindegy, csak ne legyen túl karakteres íze. Mindenhova jusson belőle, akár egy papírtörlő segítségével is elkenhetjük a serpenyőben.
Tegyük a serpenyőt közepes lángra, majd helyezzük bele a french toast szeleteket úgy, hogy a teljes felületük érintkezzen a serpenyővel. 10 perc alatt süssük meg őket, néhányszor forgassuk át, hogy mindkét felük szépen megpiruljon.
Mielőtt teljesen elkészülnének a szeletek, szórjuk meg egy kis cukorral mindkét felüket, itt már túl sokat ne süssük, a cukor rájuk fog sülni pár másodperc alatt.
Az elkészült toastokat melegen fogyasszuk el, és tálaljuk, amihez csak kedvünk szottyan: gyümölcsökkel, tejszínhabbal vagy éppen juharsziruppal.
Recept forrása: Só és bors
[sc name=”facebook” ]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…