Vegáknak

Egészben sült feta sok-sok koktélparadicsommal

Ha olyan ételre vágysz, amivel tényleg semmi munka nincs, akkor ne is keress tovább: itt az egyben sült fűszeres feta sok-sok koktélparadicsommal!

A feta sajt nagyon sokak kedvence, ám csak keveseknek jut eszébe, hogy meg is kellene sütni. Lenti fetás receptünk elképesztően egyszerű: nincs más dolgod vele, mint egészben megsütni a feta sajtot a befűszerezett paradicsomokkal együtt.

Fotó: Once Upon a Chef

Hozzávalók

650 g koktélparadicsom, egész
500 g feta sajt, vagy hasonló például krémfehér sajt
1 fej hagyma, vékony csíkokra szeletelve
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj (de igazából ízlés szerint)
ízlés szerint chili pehely, vagy chilipor (ízlés szerint, de ki is hagyható)
ízlés szerint fekete bors, frissen őrölt
ízlés szerint friss bazsalikom a díszítéshez

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A koktélparadicsomokat, az összezúzott fokhagymákkal, a vékonyra szeletelt hagymákkal és az olívaolajjal összekeverjük. Megszórjuk chilivel és frissen őrölt feketeborssal, majd ezzel is összekeverjük.
Az összekevert összetevőket egy sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és középre, a paradicsomokra ráhelyezzük a fetasajtot, egészben.
Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Nem kell lefedni. Kb. 15-20 percig sütjük 200 C fokon, majd feltekerjük a sütőt 225 fokra és így sütjük további kb. 10 percig, vagy amíg a sajt kis színt kap.
Ha kész vannak a parik és a sajt, akkor kivesszük a sütőből. A finomságokat óvatosan összeforgatjuk, úgy hogy a sajtot ne törjük meg. Lényeg, hogy mindenhova jusson az olívaolajos-hagymás szószból.
Kész is az egyben sült feta, ha szeretnénk megszórhatjuk friss bazsalikommal, de nem muszáj. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

19 óra ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago