A burgonyapüré örök klasszikus, de ha már unjuk, érdemes egy kicsit felturbózni, erre a hagymás krumplipüré például tökéletes választás.
A krumplipüré népszerűsége gyakorlatilag töretlen, talán még mindig ez a magyarok egyik kedvenc körete különösen a szaftos ételek mellé. Ám, mint minden jót, ezt is meg lehet unni, így néhanapján érdemes feldobni egy-két ötlettel.
A püré egyik legismertebb variánsa, amikor hagymával dúsítjuk, amellyel egészen pikáns ízvilágúvá varázsolhatjuk még ezt a puritánul egyszerű köretet is. Ha szeretjük a szerecsendiót, érdemes ezzel is meghinteni, ugyanis ez a fűszer remekül megy a krumplihoz.
Hozzávalók
ízlés szerint só
1 dl tej
1 ek tejföl
1 ek vaj
pici étolaj
1 fej nagy vöröshagyma
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha kész van, akkor lecsöpögtetjük.
Összetörjük krumplinyomóval, majd beletesszük a vajat, a tejet és a tejfölt, egy kevés szerecsendióval is meghintjük, majd tovább törjük egy kicsit a krumplit.
[sc name=”facebook” ]