A burgonyapüré örök klasszikus, de ha már unjuk, érdemes egy kicsit felturbózni, erre a hagymás krumplipüré például tökéletes választás.

A krumplipüré népszerűsége gyakorlatilag töretlen, talán még mindig ez a magyarok egyik kedvenc körete különösen a szaftos ételek mellé. Ám, mint minden jót, ezt is meg lehet unni, így néhanapján érdemes feldobni egy-két ötlettel.

A püré egyik legismertebb variánsa, amikor hagymával dúsítjuk, amellyel egészen pikáns ízvilágúvá varázsolhatjuk még ezt a puritánul egyszerű köretet is. Ha szeretjük a szerecsendiót, érdemes ezzel is meghinteni, ugyanis ez a fűszer remekül megy a krumplihoz.

hagymás törtkrumpli | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Forrás Natashas Kitchen

Hozzávalók

1 kg burgonya
ízlés szerint só
1 dl tej
1 ek tejföl
1 ek vaj
pici étolaj
1 fej nagy vöröshagyma
szerecsendió

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Ha kész van, akkor lecsöpögtetjük.

Összetörjük krumplinyomóval, majd beletesszük a vajat, a tejet és a tejfölt, egy kevés szerecsendióval is meghintjük, majd tovább törjük egy kicsit a krumplit.

A hagymát pici olajon megpirítjuk. Ha már kezd szép barna lenni, akkor az igazi.
Beleöntjük a krumpliba és robotgéppel felhabosítjuk, hogy még sokkal krémessebb legyen a végeredmény.
Azonnal tálalhatjuk, és még másnap is finom és friss marad.
Kész a hagymás krumplipüré, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: