paradicsomszósz főtt krumplival
Forrás: Paprikás Krumpli

A paradicsomszósz főtt hússal a világ egyik legegyszerűbb receptje, éppen itt volt a ideje, hogy róla is szót ejtsünk. 

Ez aztán az igazi hamisítatlan menzakaja! Bár igaz, hogy ez magában egyáltalán nem dicséret, finom is lehet, ha egy-két dologra odafigyeljünk. Mivel a húsleves után adja legjobban magát az étel, a legcélszerűbb, ha egy jó kiadós húsleves után készítjük el. Ha a levesre nem vágyunk, külön is elkészíthetjük a húst.

Természetesen az elmaradhatatlan főtt burgonyáról se feledkezzünk meg. A fogás egyébként nagyon autentikus, hiszen régen mikor húslevest készítettek, gyakorta készült paradicsomszósz főtt hússal a második fogás gyanánt.

főtt hús paradicsomszósszal
Forrás: Cookpad

Hozzávalók

  • 1 nagyobb paradicsom konzerv
  • liszt
  • olaj
  • pirospaprika
  • cukor
  • víz
  • főtt hús, mely a legjobb, ha húslevesben készül a szósz mellé (ez lehet csirkemell, illetve sertés, marha vagy éppen pulyka hús is)
  • 0,5-1 kg burgonya

A lisztből, olajból rántást készítünk. Amikor már szép aranybarna félrehúzzuk és beletesszük a pirospaprikát,
a paradicsomot és 1-1,5 langyos vízzel felöntjük, majd jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen és visszatesszük a tűzre, tartalék lángon.

Sózzuk és cukrozzuk, szánk íze szerint.

Míg fől a szósz a burgonyát megpucoljuk és megfőzök, majd szűrés után összetörjük.

A közben elkészült paradicsomszósszal és főtt hússal, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Forrás: Receptekneked

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!