Forrás: Mindmegette
A palacsintatésztában aranybarnára sült, fahéjas bundás alma a szerkesztőség egyik nagy-nagy kedvence, ezért itt volt az ideje, hogy róla is beszélgessünk.
A fahéjas bundás alma az egyik legkedveltebb nassolnivaló, és ez nem véletlen: egyszerű elkészíteni, nagyon finom, és csak egy-két apróságra kell odafigyelni, ha erre vágyunk, legfőképpen arra, hogy ne égessük oda.
Általában sűrű palacsintatésztába érdemes belemártani az almát, majd kisütni, és végül jó sok cukros fahéjjal megszórni. Mivel általában melegen szokás készíteni, többnyire ősszel és télen közkedvelt desszertféle.
A legjobb, ha egyből dupla adagot készítünk!
Keverd össze a tojást, a tejet, a cukrot, a sót, az ásványvizet és a lisztet. Használhatsz hozzá gépi habverőt, úgy még gyorsabban végzel. Akkor jó a tészta, ha nem csomós, és a palacsintáénál egy kicsivel sűrűbb. Ha szükséges, tégy még hozzá lisztet vagy tejet.
Az almát mosd meg, hámozd meg, távolítsd el a magházát, és karikázd fel. Hevíts kevés olajat a palacsintasütőben. Mártsd az almát a masszába, majd süsd meg mindkét oldalát szép pirosra. Ha kész, tedd papírtörlőre vagy szalvétára, és csepegtesd le róla az olajat. A tetejét szórd meg fahéjas porcukorral, úgy kínáld.
[sc name=”facebook” ]
A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…
Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…
A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…
A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…