Forrás: Mindmegette
A palacsintatésztában aranybarnára sült, fahéjas bundás alma a szerkesztőség egyik nagy-nagy kedvence, ezért itt volt az ideje, hogy róla is beszélgessünk.
A fahéjas bundás alma az egyik legkedveltebb nassolnivaló, és ez nem véletlen: egyszerű elkészíteni, nagyon finom, és csak egy-két apróságra kell odafigyelni, ha erre vágyunk, legfőképpen arra, hogy ne égessük oda.
Általában sűrű palacsintatésztába érdemes belemártani az almát, majd kisütni, és végül jó sok cukros fahéjjal megszórni. Mivel általában melegen szokás készíteni, többnyire ősszel és télen közkedvelt desszertféle.
A legjobb, ha egyből dupla adagot készítünk!
Keverd össze a tojást, a tejet, a cukrot, a sót, az ásványvizet és a lisztet. Használhatsz hozzá gépi habverőt, úgy még gyorsabban végzel. Akkor jó a tészta, ha nem csomós, és a palacsintáénál egy kicsivel sűrűbb. Ha szükséges, tégy még hozzá lisztet vagy tejet.
Az almát mosd meg, hámozd meg, távolítsd el a magházát, és karikázd fel. Hevíts kevés olajat a palacsintasütőben. Mártsd az almát a masszába, majd süsd meg mindkét oldalát szép pirosra. Ha kész, tedd papírtörlőre vagy szalvétára, és csepegtesd le róla az olajat. A tetejét szórd meg fahéjas porcukorral, úgy kínáld.
[sc name=”facebook” ]
Az eldobható gumikesztyűk alapvető elemei a higiéniai és biztonsági gyakorlatoknak, elengedhetetlenek az egészségügytől kezdve az…
Ha baráti vacsoraötletet keresel, ami gyors, olcsó és garantáltan jó hangulatot teremt, akkor a palacsintaparti…
Mit tegyünk az uzsonnásdobozba, ha unjuk a párizsis zsemlét? Hogyan lehet a tízórai egyszerre egészséges,…
Meki szendvics + magyaros retro ízvilág + Dzsúdló = mi kell még? Na jó, bevalljuk:…
A fogak egészsége vitalitásunk egyik alappilérét képezi. Ugyanis az emésztés már a szájban, a rágással…
Talán te is ismered azt az érzést, amikor tudod, hogy változtatnod kell, de valami mégis…