A krumplis tészta és a kovászos uborka maga a megtestesült retró életérzés, ami mindenféle flinc-flanc nélkül is úgy jó, ahogy van. 

Bármennyire is szeretjük a különlegességeket, vannak olyan hagyományos ételek, amelyekhez nem érdemes hozzányúlni, hagyni kell, hadd maradjanak meg olyannak, amilyennek egykoron megszerettük. Éppen ilyen a gyermekkor ízeit idéző gránátos kocka, alias krumplis tészta is, amelynek gyökerei még az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből eredeznek.

Hozzávalók 

1 kg hámozott főtt krumpli
50 dkg száraztészta (általában fodros nagykocka)
1 fej vöröshagyma
5 dkg sima füstölt kenyérszalonna
5 dkg bacon
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt kömény
bors

A vöröshagymát és a füstölt szalonnát egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott burgonyát. Egy csipet sóval, borssal és köménymaggal megízesítjük, majd először saját levében, végül pedig egy kis víz hozzáadásával készre pároljuk.

A csomagoláson látható utasítás szerin, sós vízben kifőzzük a tésztát. Ha a tészta megfőtt, elkeverjük a krumplival. A bacont egy külön serpenyőben megpirítjuk.

A tésztára pirospaprikát szórunk, majd alaposan átforgatjuk. Ízlés szerint borsozzuk, és tetejére pirított bacont szórunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: