A fokhagymás-kapros-fetás krém olyan finomság, amely viszonylag rövid időn belül elkészül, hűsítő és napokig rá lehet járni a hűtőben. 

Bár a boltban is bőséges a szendvicskrém-választék, a házi készítésű kencékkel egyik sem ér fel. A fokhagymás-kapros-fetás krém viszonylag alacsony kalóriatartalmú, így a diétába is könnyen beilleszthető, a feta (vagy olcsóbb krémsajt változata) pedig eszméletlenül jó  szendvicskrémbe is.

Hozzávalók

  • 20 dkg feta sajt
  • 3 evőkanál joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • kapor
  • 3 csepp citromlé

 

A fetát egy tálba morzsoljuk, egy villa segítségével kicsit megnyomkodjuk. Hozzáadjuk a joghurtot és az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a kaprot, és hozzácsepegtetjük a citromlevet.

Az egészet alaposan összedolgozzuk villával vagy botmixerrel.

Rögtön kenhetjük is a kenyérre, de még finomabb, ha egy fél órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és a krém kicsit lehűljön. Sózni nem szükséges, mivel a feta elég sós.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!