Vegáknak

Húsmentes villámvacsora: juhtúróval töltött rántott gombafejek

Juhtúróval töltött rántott gombafejek. Nem is értjük, miért csak ritkán készítjük, pedig annyira egyszerű, kellemesen fűszeres, a juhtúrótól pedig kifejezetten ízletes. 

A juhtúróval készült gomba a rántott gomba kevésbé uncsi unokatestvére. Ha volt már szerencsétek hozzá, akkor jól tudjátok, hogy egyszerűen lehetetlen abbahagyni, és szinte a világon nincs olyan ember, aki ne szeretné.

Az elkészítése egyébként relatíve egyszerű (csak meg kell tisztítani, bebundázni és bő olajban kisütni), de a juhtúró minőségére érdemes odafigyelni, az ugyanis az étel szíve-lelke.

Hozzávalók

8 nagy fej gomba
30 dkg juhtúró
3 evőkanál zsíros tejföl
egy fej fokhagyma
só, bors
3 tojás, liszt és zsemlemorzsa a panírhoz

A gombákat megmossuk, a tönköt levágjuk, majd a fejeket megpucoljuk és sózzuk.

Ezután kikeverjük a tölteléket: a juhtúrót sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük a tejfölt. A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, illetve ízlés szerint kapor is mehet bele. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd a krémmel egyenként megtöltjük a gombafejeket.

A panírhoz előkészítjük egy tálba a lisztet, egy másikba a zsemlemorzsát, egy harmadikba pedig a sós, felvert tojást, majd a gombákat ebben a sorrendben szépen meghempergetjük bennük.

A panírozott gombákat forró bő olajban aranybarnára sütjük (ha nagyon sisteregnek, akkor fordítsuk meg őket).

Így készülnek az ínycsiklandó juhtúróval töltött rántott gombafejek, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago