Vegáknak

Húsvétra hangolódva: franciasaláta töltött tojással

Nincs húsvét franciasaláta és töltött tojás nélkül: ki így, ki úgy szereti, de az egész biztos, hogy egyik sem hiányozhat a húsvéti asztalról. 

Itt a tavasz – és vele együtt hamarosan a húsvét is -, így eljött az ideje, hogy a tökéletes franciasaláta és töltött tojás nyomába eredjünk.

A franciasalátának nincs egységes receptje: van aki almával, van aki krumplival készíti, és olyan is akad, aki savanyú uborkát is tesz hozzá, de az arányokat is mindenki másképpen alakítja. A töltött tojásnak szintén több variációja létezik: míg egyesek a pepecselős, passzírozós technikát alkalmazzák, addig mások a gyorsabb verzióra esküsznek.

Mi a klasszikus verzióit mutatjuk meg a fentebb említett fogásoknak, amelyet ezúttal is Marcell kollégánk készített el Nektek a Vájling konyhájában.

Hozzávalók

Franciasaláta:

  • 250 g franciasaláta alap
  • 175 g tejföl
  • 4 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • só, bors ízlés szerint

Töltött tojás: 

  • 5 tojás
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek margarin
  • fél ek mustár
  • só, bors ízlés szerint

A tojásokat a forrástól számított 7-8 percen át keményre főzzük, a franciasaláta alapot pedig a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük.

Egy külön tányérban összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a majonézt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A krémet hozzáadjuk a franciasaláta alaphoz, és a kettő összevegyítjük. Ha kész, akkor a salátát egy-két órán át pihentetjük a hűtőben.

A megfőtt tojásokat félbevágjuk, a sárgájukat egy külön tányérba tesszük. A sárgákhoz hozzátesszük a tejfölt, a margarint, a mustárt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd az egészet villával alaposan összetörjük. Ha szükséges teszünk hozzá még tejfölt, hogy krémes, kenhető állagot kapjunk.

A kész krémet habzsákokba (vagy valamilyen erre alkalmas tasakba) töltjük, majd megtöltjük vele a félbevágott tojásfehérjéket.

Ha mindez megvan, nincs is más dolgunk, mint hogy tálaljunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Hanna

Recent Posts

Dzsúdló és a McDonald’s összeállt – Itt a zenész ikonikus Mekis menüje

Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…

7 nap ago

Kímélő receptek ropogós élménnyel – a zsírszegény sütés titkai

Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…

2 hét ago

Kymco ZX 50 karbantartási tippek

Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…

3 hét ago

Nyári diétázás – bukásra programozva?

Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…

3 hét ago

Mennyi alkohol van a borban és mikorra ürül ki a szervezetünkből?

Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…

4 hét ago

Megérkezett Magyarországra a McDonald’s legendás Grimace Shake – Te kipróbálnád a lila őrületet?

Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…

4 hét ago