Forrás: Ízőrzők
A suhantott leves egy nagyon egyszerű, és sokféleképpen variálható hagyományos étel. Mutatjuk, mi hogyan ismerjük.
Amikor a suhantott levesek után keresgéltünk, feltűnt, hogy nagyon sokféleképpen készítik, sokan sok mindent belepakolnak. Régen a szegények eledelének tartották elsősorban azért, mert olyan alapanyagokból készült, ami többnyire minden konyhában megtalálható volt.
A neve eredetét illetően nem egyeznek a források: míg egyesek szerint a sercegő zsiradékról, addig mások szerint a suhantott tésztáról kaphatta nevét – mi inkább ez utóbbit tartjuk esélyesebbnek. Bár tejföllel is szokás ízesíteni, semmiképpen ne főzéskor, hanem inkább a tálaláskor tegyünk rá.
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…