A bruschetta klasszikus paradicsomos előétel, azaz antipasto, amely nagyon egyszerű, ugyanakkor jó minőségű alapanyagokból áll. 

A világszerte népszerű bruschetta a legenda szerint a 15. században valahol egy közép-itáliai parasztkonyhában látta meg a napvilágot. Az egyszerű alapanyagokból álló ételt a többi hagyományos olasz fogáshoz hasonlóan a szükség hívhatta életre, éppen ezért csak olyan összetevők alkotják, amelyek az olasz konyha alapvető elemeit képezik.

A bruschetta esetében az édes, érett paradicsomon és a jó minőségű olívaolajon van a hangsúly, na meg az illatos fokhagymán és friss, harsogó zöldfűszereken.

Bruschetta

2 db paradicsom
1 marék apróra vágott friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
20 dkg bagett (vagy kenyér)
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
2 ek olívaolaj (vagy napraforgó olaj)

A paradicsomot apró kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal. Bazsalikomot aprítunk rá, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kenyérszeleteket megpirítjuk, bedörzsöljük fokhagymával, majd ráhalmozzuk a fűszeres paradicsomot. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: