Fotó: The Cooking Foodie
A rántott gomba örök klasszikus, ami még finomabb lesz, ha a jól bevált összetevők mellett egy kis kefirben is megforgatod.
A rántott gomba minden bizonnyal a legnépszerűbb gombás ételünk, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik, ráadásul egyszerű is elkészíteni, és tulajdonképpen el se nagyon lehet rontani. Bár a jól bevált bunda is remekül működik, ha egy kicsit extrább megoldásra vágysz, érdemes kipróbálni a kefires változatot: a tejtermék fantasztikusan omlóssá és puhává varázsolja a végeredményt, és mindezt bármiféle extra macera nélkül.
A gombákat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy 10-15 percre félrerakjuk.
A lisztet egy tányérba öntjük, egy másikba beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a kefirt, sózzuk, borsozzuk.
A gombát először a lisztben megforgatjuk, utána mehet a tojásos-kefires masszába, majd végül forró olajban aranybarnára sütjük.
Tartár mártással vagy krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…