Fotó: The Cooking Foodie
A rántott gomba örök klasszikus, ami még finomabb lesz, ha a jól bevált összetevők mellett egy kis kefirben is megforgatod.
A rántott gomba minden bizonnyal a legnépszerűbb gombás ételünk, gyerekek és felnőttek egyaránt szeretik, ráadásul egyszerű is elkészíteni, és tulajdonképpen el se nagyon lehet rontani. Bár a jól bevált bunda is remekül működik, ha egy kicsit extrább megoldásra vágysz, érdemes kipróbálni a kefires változatot: a tejtermék fantasztikusan omlóssá és puhává varázsolja a végeredményt, és mindezt bármiféle extra macera nélkül.
A gombákat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy 10-15 percre félrerakjuk.
A lisztet egy tányérba öntjük, egy másikba beleütjük a tojásokat, hozzáöntjük a kefirt, sózzuk, borsozzuk.
A gombát először a lisztben megforgatjuk, utána mehet a tojásos-kefires masszába, majd végül forró olajban aranybarnára sütjük.
Tartár mártással vagy krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…
Egy intenzív edzés után természetes, hogy szervezetünk fáradt, izmaink, ízületeink pedig regenerációra szorulnak. Sportolóként vagy…