Fotó: The Pure Food Co
A kéksajtos brokkolikrémleves egyszerű, de mégis pikáns, ráadásul pillanatok alatt össze lehet dobni.
A brokkoliból készült leves különösen nagy népszerűségnek örvend, hiszen gyorsan megvan, és tele van hasznos tápanyagokkal. Annyi a titka, hogy ressre kell főzni, úgy turmixoljuk le, így nem csak a csodaszép élénkzöld színe, de a vitaminok java is megmarad. Ezt a receptet intenzív aromájú kéksajt gazdagítja, amelytől igazán karakteressé a levesünk.
1 fej brokkoli
1 liter alaplé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 krumpli
5 dkg kéksajt
só, bors
5 dkg vaj
Egy lábosban vajat hevítünk, rádobjuk a felaprított hagymát és az átnyomot fokhagymát, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott krumplit.
Megszórjuk a fűszerekkel, majd felöntjük az alaplével, és 5-6 perc alatt készre főzzük. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert a brokkoli elveszti szép élénk zöld színét.
Hozzáöntjük a tejszínt, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Visszatesszük a tűzre, majd mehet bele az apró darabokra vágott kéksajt, egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy a sajt elolvadjon a forró levesben, majd lehúzzuk a tűzről, és forrón tálaljuk.
A tálaláshoz használhatunk még egy kevés kéksajtot, pirított tökmagot, de a bacon chips is remek választás.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…