Fotó: The Pure Food Co
A kéksajtos brokkolikrémleves egyszerű, de mégis pikáns, ráadásul pillanatok alatt össze lehet dobni.
A brokkoliból készült leves különösen nagy népszerűségnek örvend, hiszen gyorsan megvan, és tele van hasznos tápanyagokkal. Annyi a titka, hogy ressre kell főzni, úgy turmixoljuk le, így nem csak a csodaszép élénkzöld színe, de a vitaminok java is megmarad. Ezt a receptet intenzív aromájú kéksajt gazdagítja, amelytől igazán karakteressé a levesünk.
1 fej brokkoli
1 liter alaplé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 krumpli
5 dkg kéksajt
só, bors
5 dkg vaj
Egy lábosban vajat hevítünk, rádobjuk a felaprított hagymát és az átnyomot fokhagymát, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és a felkockázott krumplit.
Megszórjuk a fűszerekkel, majd felöntjük az alaplével, és 5-6 perc alatt készre főzzük. Fontos, hogy ne főzzük túl, mert a brokkoli elveszti szép élénk zöld színét.
Hozzáöntjük a tejszínt, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Visszatesszük a tűzre, majd mehet bele az apró darabokra vágott kéksajt, egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy a sajt elolvadjon a forró levesben, majd lehúzzuk a tűzről, és forrón tálaljuk.
A tálaláshoz használhatunk még egy kevés kéksajtot, pirított tökmagot, de a bacon chips is remek választás.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…