Forrás: pestecarion
A burgonyakrémleves egy végtelenül egyszerű, ugyanakkor olcsó fogás, a fűszerezés pedig csakis rajtunk múlik.
Az ősz beköszöntével előszeretettel kutatunk a meleg levesek és krémlevesek receptjei után, amik különösen jól esnek a hűvös és borongós időben. Bár a krumpli elég puritán zöldség, meglepően finom, és selymes leves készíthető belőle.
Még laktatóbbá tehetjük, ha baconnal, kenyérkockákkal vagy reszelt sajttal spékeljük meg.
A krumplit pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk kis darabokra. A hagymát aprítssuk fel, és kevés zsiradékon pirítsuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és ezzel együtt is pirítsuk kicsit. Rakjuk hozzá a krumplit, kicsit futtassuk meg, majd öntsuk fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, morzsoljuk bele a leveskockát, majd fedjük le, és főzzük puhára körülbelül 15 perc alatt. Ezt követően pépesítsük botmixerrel, majd tegyük vissza a tűzre, öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk össze. Elég, ha egyet-kettőt rottyan, utána kóstolhatunk is, ha kell, még ízesítsünk rajta. Húzzuk le a tűzről, és forrón, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Kész is a burgonyakrémleves, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…