Fotó: Well Vegan
A paradicsomos-padlizsános tészta a hétköznapi vacsorák megmentője, hiszen szuper kiadós és nagyon finom, legyen szó bármilyen változatáról.
Ha szívesen ennél valami meleget vacsorára, de kicsúsztál az időből és már csak egy gyors fogás fér bele, akkor a tésztareceptek között érdemes keresgélni, hiszen a legtöbb könnyen és gyorsan elkészíthető, ráadásul kiadós is. Ha unalomig ismételted a klasszikusokat, mint a bolognai vagy a carbonara, akkor érdemes megpróbálkozni a paradicsomos-padlizsános tésztával is, igazi bombabiztos fogás, ami nálunk szinte heti rendszerességgel kerül az asztalra.
A padlizsánt megmossuk, kockára vágjuk, és besózzuk. Fél óráig állni hagyjuk, amíg levet ereszt.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dentére főzzük.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd hozzárakjuk az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Mehet hozzá a darabolt paradicsom, a padlizsán, sóval, borssal ízesítjük, esetleg egy kevés cukrot is dobhatunk bele.
15 perc alatt összefőzzük.
A szószhoz hozzáforgatjuk a tésztát, a tetejére pedig bazsalikomlevelet és ricottát szórunk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…