Pestós cukkinispagetti koktélparadicsommal

A pestós cukkinispagetti az utóbbi évek egyik legnépszerűbb diétás fogása, ami rengeteg friss, egészséges hozzávalót tartalmaz. 

A zöldségspagetti remek alternatívája a hagyományos tésztának, a cukkini pedig tökéletes alapanyag, aminek ráadásul szezonja is van. Mivel a cukkinispagetti nem egy cukkinis tészta, hanem maga a tészta készül cukkiniből, kalória- és szénhidráttartalma sokkal alacsonyabb, így a diétázók is nyugodt szívvel fogyaszthatják.

A zöldségspagettihez szinte bármilyen feltét illik, akárcsak a hagyományos tészta esetében, kedvünk szerint rengetegféle módon szervírozhatjuk.

Pestós cukkinispagetti

2 nagy cukkini (70-80 dkg)
| 8-10 szál bazsalikom
2 evőkanál napraforgómag vagy fenyőmag
5 dkg parmezán sajt
2 dl olívaolaj

30 dkg koktélparadicsom

A bazsalikomleveleket robotgépben pépesre daráljuk az olajjal, a reszelt parmezánnal és a napraforgómaggal együtt. A paradicsomsokat megmossuk, kettévágjuk.

A cukkinit megmossuk, letöröljük, majd levágjuk a két végét. Hosszában vékonyan (kb. 3 mm) felszeleteljük, és a szeleteket szintén 3 mm széles csíkokra vágjuk. (Ha van otthon spirálozó, azzal is dolgozhatunk.)

A cukkinit forró, sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük és leöblítjük hideg vízzel. A pestóval összeforgatva, a félbevágott (nyers) koktélparadicsomokkal megszórva tálaljuk. Aki szereti, egy-két gerezd fokhagymát is tehet a pestóba, és egy kevés extra parmezánnal is megszórhatja még a tetejét. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Spárga tempura házi csiliolajjal – Könnyű, ropogós vegetáriánus recept otthonra

Szeretnél egy igazán különleges, ropogós és gyors vegetáriánus ételt készíteni? Próbáld ki ezt a spárga…

6 óra ago

Gasztro csomagolás: Több, mint papír és doboz

A gasztro csomagolás nem csupán az ételek védelmét szolgálja, hanem a vásárlók figyelmének felkeltésére és…

7 óra ago

„Anyaaaa, valami finomat akarok!” – 5 hamburger recept, amit még a válogatós gyerekek is imádni fognak

Te is ismered a jelenetet, ugye? Egy fárasztó nap után hazaérsz, a gyerek nyafog, hogy…

1 nap ago

Online gasztromárka építése: amit tudnod kell

A gasztronómia világában a siker ma már nem csak a tányéron dől el. Egyre több…

2 nap ago

Torma, ami nem viccel – új ízbomba húsvétra az Univertől!

Az idei húsvét garantáltan könnyeket csal a szemedbe – méghozzá az ízélménytől! Az Univer egy…

3 hét ago

Zöld csoda egy csészében – Miért isszák egyre többen a matcha teát?

Ha eddig csak annyit tudtál a matcháról, hogy valami furcsa zöld por, amit a fiatalok…

4 hét ago