Categories: TésztákVegáknak

Pofonegyszerű spenótos-paradicsomos tészta

A spenótos-paradicsomos tészta a család kedvence lesz, ráadásul munka után is belefér az idődbe. 

Talán mondanunk sem kell, hogy munka után mennyire nem esik jól a sürgés-forgása a konyhában, ezért a hétköznapokon érdemes olyan fogásokat választani, amelyek gyorsan, egyszerűen elkészülnek, mégis laktatóak és finomak. A spenótos-paradicsomos tészta pont ilyen: az alapja a paradicsomszósz, amihez egy kevés bébispenótot dinsztelünk, majd a végén bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal, és már fogyaszthatjuk is.

Spenótos-paradicsomos tészta

1 csomag tészta
500 g kockázott konzerv paradicsom
75 g sűrített paradicsom
6-7 szem koktélparadicsom.
2 gerezd fokhagyma
10 dkg bébispenót
oregánó
só, bors
reszelt parmezán

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, és egyszer-kétszer átkeverjük. (Vigyázzunk nehogy odaégjen!)

Mikor egy picit megpirult, hozzáadjuk a friss és a konzerv paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés oregánóval, és fedő alatt 10-15 percig főzzük.

Belekeverjük a bébispenótot is, és addig főzzük, ameddig a levelek kissé meg nem fonnyadnak.

Ha a tészta al dente, leszűrjük, hozzáadjuk a szószhoz, alaposan elkeverjük, majd bőségesen megszórjuk a reszelt parmezánnal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago