A spenótos-paradicsomos tészta a család kedvence lesz, ráadásul munka után is belefér az idődbe. 

Talán mondanunk sem kell, hogy munka után mennyire nem esik jól a sürgés-forgása a konyhában, ezért a hétköznapokon érdemes olyan fogásokat választani, amelyek gyorsan, egyszerűen elkészülnek, mégis laktatóak és finomak. A spenótos-paradicsomos tészta pont ilyen: az alapja a paradicsomszósz, amihez egy kevés bébispenótot dinsztelünk, majd a végén bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal, és már fogyaszthatjuk is.

Spenótos-paradicsomos tészta

1 csomag tészta
500 g kockázott konzerv paradicsom
75 g sűrített paradicsom
6-7 szem koktélparadicsom.
2 gerezd fokhagyma
10 dkg bébispenót
oregánó
só, bors
reszelt parmezán

A tésztát sós, lobogó vízben feltesszük főni.

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, és egyszer-kétszer átkeverjük. (Vigyázzunk nehogy odaégjen!)

Mikor egy picit megpirult, hozzáadjuk a friss és a konzerv paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés oregánóval, és fedő alatt 10-15 percig főzzük.

Belekeverjük a bébispenótot is, és addig főzzük, ameddig a levelek kissé meg nem fonnyadnak.

Ha a tészta al dente, leszűrjük, hozzáadjuk a szószhoz, alaposan elkeverjük, majd bőségesen megszórjuk a reszelt parmezánnal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!