Fotó: Lost in food
A krémlevesek zöméhez hasonlóan a medvehagyma-krémleves elkészítése sem egy ördöngöség, és éppen most van a szezonja.
A medvehagyma a hóvirág mellett a kora tavasz egyik hírnöke, amely onnan kapta a nevét, hogy a barna medvék előszeretettel fogyasztják a termését. Friss, zamatos íze miatt sokan kedvelik, ráadásul a felhasználása is igen változatos: készülhet belőle pestó, rakhatjuk pogácsába, rösztibe, de isteni krémlevest is készíthetünk belőle.
2 csokor medvehagyma
2 kisebb burgonya
1 közepes vöröshagyma
1 liter alaplé
3 dl tejszín
1 ek vaj
só, bors
A medvehagymát megmossuk, felvágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk.
Vajon megdinszteljük a vöröshagymát, kicsit megkeverjük, majd hozzáadjuk a medvehagymát. 2 percig kavargatjuk, majd rádobjuk a felkockázott krumplit is.
Ezután felöntjük az alaplével, és fedő alatt nagyjából 20 percig főzzük.
Botmixerrel homogén állagúra pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, elkeverjük, felforraljuk, és forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…