Fotó: Lost in food
A krémlevesek zöméhez hasonlóan a medvehagyma-krémleves elkészítése sem egy ördöngöség, és éppen most van a szezonja.
A medvehagyma a hóvirág mellett a kora tavasz egyik hírnöke, amely onnan kapta a nevét, hogy a barna medvék előszeretettel fogyasztják a termését. Friss, zamatos íze miatt sokan kedvelik, ráadásul a felhasználása is igen változatos: készülhet belőle pestó, rakhatjuk pogácsába, rösztibe, de isteni krémlevest is készíthetünk belőle.
2 csokor medvehagyma
2 kisebb burgonya
1 közepes vöröshagyma
1 liter alaplé
3 dl tejszín
1 ek vaj
só, bors
A medvehagymát megmossuk, felvágjuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a krumplit meghámozzuk, és kisebb kockákra vágjuk.
Vajon megdinszteljük a vöröshagymát, kicsit megkeverjük, majd hozzáadjuk a medvehagymát. 2 percig kavargatjuk, majd rádobjuk a felkockázott krumplit is.
Ezután felöntjük az alaplével, és fedő alatt nagyjából 20 percig főzzük.
Botmixerrel homogén állagúra pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, elkeverjük, felforraljuk, és forrón tálaljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…