A kapros tökfőzelék az egyik legkedvesebb főzelékfélénk, amelyet tejszínnel elképesztően krémessé tehetünk. 

A gyalult tök és a kapor igazi Jolly Joker páros együtt, amelyből nagyon gyorsan finom főzelék készíthető. Nem szükséges hozzá még fasírtot sem sütni, egy laza tükörtojás is remekül megy hozzá.

Ha kevés az idő, akkor maradjunk inkább az előre legyalult töknél, sok időt spórolunk meg vele!

tökfőzelék
Fotó: Femina

Hozzávalók

1 közepes db közönséges tök/ gyalult tök
0.5 l víz
só ízlés szerint
babérlevél ízlés szerint
kapor ízlés szerint
5 dl főzőtejszín
1 ek napraforgó olaj
2 evőkanál finomliszt
1 kk fűszerpaprika (őrölt)
1 ek ecet (ízlés szerint)

 

A tököt megpucoljuk és lereszeljük. Ha sietünk, akkor vásároljunk a boltban gyalult tököt.

A tököt a fazékba tesszük és felöntjük 1/2 liter vízzel.

Sót teszünk bele és babérlevelet, majd mehet hozzá a felaprított kapor is. Együtt puhára főzzük.

Egy másik, kisebb edénybe olajat öntünk és liszttel rántást készítünk. Amikor aranysárgára sül a rántás levesszük, 1 kk pirospaprikát szórunk, elkeverjük és felöntjük a tejszínnel.

A megfőtt tökre öntjük és egyet forralunk rajta.

Ecettel ízesítjük.

Maradék pörkölttel, sült kolbásszal, fasírttal vagy tükörtojással is tálalhatjuk.

Kész is az isteni tökfőzelék, jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: