Categories: ReceptekVegáknak

Tejszínes-pestós spagetti

A tejszínes-pestós spagetti a világ legegyszerűbb étele, ami bármiféle flinc-flanc nélkül is remekül működik. 

Bár házi pestót készíteni sem nem egy nagy ördöngösség – csupán egy-két alapanyag és egy mixer kell hozzá – , ám abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy könnyebb a boltban leemelni egy kész pestót. Ha nincs túl sok időnk, akkor érdemes lehet a bolti variációkkal is próbálkozni, mert hiszitek vagy sem, de találni nagyon finom kész verziót is. (Megsúgjuk, a Lidl-s pesto például isteni!)

Ha egy kis pluszra vágyunk, mehet a tésztához egy marék mogyoró, dió, mandula, vagy pár szem friss/aszalt paradicsom is.

Szélesmetélttel is remekül működik. Fotó: Big Pitcher

Hozzávalók

20 dkg spagetti tészta
1 csokor bazsalikom
5 dkg földimogyoró
5 dkg parmezán sajt
5 dkg fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1.5 dl olívaolaj
1.5 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Feltesszük a vizet a spagettinek, és a forrástól számítva kb. 8 perc alatt al dente-re, tehát félkeményre főzzük, majd leszűrjük.

Közben elkészítjük a pestót (ha bolti pestóval dolgozunk, ezt a részt átugorjuk:)  egy aprítóba (vagy turmixba) tesszük a mogyorót, a bazsalikomot, a reszelt sajtot, a fenyőmagot és fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, és annyi olívaolajat adunk hozzá, hogy kellemesen pépes állagú legyen.

A tésztát egy edénybe helyezzük, majd a tejszínnel lassú tűzön összeforgatjuk (vigyázzunk, hogy oda ne kapjon). A legvégén a pestóval is átforgatjuk.

Parmezánnal és frissen őrölt borssal azonnal tálaljuk.

Kész is az isteni tejszínes-pestós spagetti, jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Könnyű és friss: Csirkés Cézár Wrap – Neked, ha gyorsan valami jót ennél

Egészséges, laktató, mégis könnyed?Valami, amit akár magadnak készítesz figyelmességből, akár becsomagolsz a párodnak ebédre? A…

1 hét ago

Sajtos-baconös sült krumpli pikáns pepperoncinivel

Ha szeretnél valami ütőset az asztalra tenni – legyen az baráti összejövetel, filmnézés vagy csak…

1 hét ago

Mi lenne, ha holnap reggel máshogy kezdenéd a napod?

Reggel 6:17. Felriadtam. Nem csörgött az ébresztő – a testem már tudta, hogy nem fogok…

1 hét ago

Te is ott ragadtál valahol egy üres reggeli asztalnál?

Van az a reggel, amikor nem csörög az óra. A gyerekek már csak hétvégén jönnek.…

1 hét ago

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 hét ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 hét ago