Fotó: From my Bowl
A klasszikus csokipuding pont az az édesség, amit szinte kivétel nélkül mindenki szeret, ráadásul létezik egy diétásabb, egészségesebb változata is.
Persze nem arról van szó, hogy ne férhetne bele alkalomadtán egy kis nasi, de vannak olyan desszertek, amiket jóval könnyebb szívvel falatozhatunk. A csokis puding elkészítéséhez eredetileg tej, tejszín, tojás és sok cukor szükséges, ám a vegán, cukornélküli változat lényegében egyik felsorolt alapanyagot sem tartalmazza.
A vegán csokis puding esetében a tojást a kukoricakeményítő növelésével válthatjuk ki, míg a tejet a különböző növényi italokkal, a cukrot pedig a természetes alternatív megoldásokkal érdemes helyettesíteni.
A kakaóport és az étkezési keményítőt egy közepes méretű tálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a vizet és a mandulatejet, majd kézi habverő segítségével addig keverjük, amíg homogén állagot nem kapunk.
Ha ez megtörtént, tűzre tesszük, és folyamatosan kevergetve 7-8 perc alatt sűrűsödésig főzzük.
A tűzről levéve hozzáadjuk az édesítőt és a vanília-kivonatot, alaposan elkeverjük, és poharakba, tálkákba porciózzuk.
A pudingokat 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy alaposan lehűljön, és az ízek is jól összeérjenek. Tálaláskor ízlés szerint gyümölccsel, magokkal, granolával kínáljuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…