Fotó: Delsih
Ahány ház, annyi féle paradicsomleves. Mi most egy olyan receptet mutatunk, ami kissé eltér a már jól ismert menzai változattól.
Ha máshol nem is, a menzán biztos mindenki evett már paradicsomlevest, és bár ezt a fajta megoldást is nagyon sokan kedvelik, ha ezúttal eltérnél a hagyományostól, akkor jó helyen keresgélsz. Ebben a receptben friss kakukkfűvel értelmezzük újra a hagyományos megoldást.
2 konzerv hámozott paradicsom
1 konzerv hámozott paradicsom
0.5 liter paradicsomlé
0.5 liter zöldség alaplé
1 kis méretű vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk friss kakukkfű
só, bors
olívaolaj
Egy nagyobb fazékban olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd megpirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, és addig kavargatjuk, amíg a fokhagyma illatos nem lesz.
Hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, a paradicsomkonzervet, majd felöntjük az alaplével és a paradicsomlével. Felforraljuk a levest, és 10 percig közepes lángon főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, majd botturmix segítségével krémes állagúra turmixoljuk. Friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…