Fotó: Delsih
Ahány ház, annyi féle paradicsomleves. Mi most egy olyan receptet mutatunk, ami kissé eltér a már jól ismert menzai változattól.
Ha máshol nem is, a menzán biztos mindenki evett már paradicsomlevest, és bár ezt a fajta megoldást is nagyon sokan kedvelik, ha ezúttal eltérnél a hagyományostól, akkor jó helyen keresgélsz. Ebben a receptben friss kakukkfűvel értelmezzük újra a hagyományos megoldást.
2 konzerv hámozott paradicsom
1 konzerv hámozott paradicsom
0.5 liter paradicsomlé
0.5 liter zöldség alaplé
1 kis méretű vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk friss kakukkfű
só, bors
olívaolaj
Egy nagyobb fazékban olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd megpirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, és addig kavargatjuk, amíg a fokhagyma illatos nem lesz.
Hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, a paradicsomkonzervet, majd felöntjük az alaplével és a paradicsomlével. Felforraljuk a levest, és 10 percig közepes lángon főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, majd botturmix segítségével krémes állagúra turmixoljuk. Friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…