Fotó: Delsih
Ahány ház, annyi féle paradicsomleves. Mi most egy olyan receptet mutatunk, ami kissé eltér a már jól ismert menzai változattól.
Ha máshol nem is, a menzán biztos mindenki evett már paradicsomlevest, és bár ezt a fajta megoldást is nagyon sokan kedvelik, ha ezúttal eltérnél a hagyományostól, akkor jó helyen keresgélsz. Ebben a receptben friss kakukkfűvel értelmezzük újra a hagyományos megoldást.
2 konzerv hámozott paradicsom
1 konzerv hámozott paradicsom
0.5 liter paradicsomlé
0.5 liter zöldség alaplé
1 kis méretű vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk friss kakukkfű
só, bors
olívaolaj
Egy nagyobb fazékban olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd megpirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sűrített paradicsomot, és addig kavargatjuk, amíg a fokhagyma illatos nem lesz.
Hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, a paradicsomkonzervet, majd felöntjük az alaplével és a paradicsomlével. Felforraljuk a levest, és 10 percig közepes lángon főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, majd botturmix segítségével krémes állagúra turmixoljuk. Friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…