Barátfüle avagy a szilvalekváros derelye

4 év ago

A derelye egy olyan étel, amely rengeteg vitát képes kiváltani. Például, hogy milyen legyen a tésztája? Gyúrt vagy krumplis? Mivel…

Egészséges, ha szeretem a csípőset?

4 év ago

A magyar konyhában is divatos az erős paprika használata, így mi is igen gyakran fogyasztjuk a mindennapokban. És akkor még…

Tzatziki mártás otthon

4 év ago

Neked is hiányzik a görög nyaralások alkalmával kóstolt tzatziki mártás? Ha igen, akkor van egy jó hírünk: a kész verziót…

Kócos töltött pogácsa, a nagymamák specialitása

4 év ago

Emlékeztek még gyerekkorunk egyik kedvecére, a kócos pogácsára? Igazi retro vendégváró, amelyet régen előszeretettel tettek az asztalokra. Manapság mintha már…

Válaszd a minőséget! – Kézműves csokit gyárt az Eléonore

4 év ago

Kedvenc csokoládémanufaktúránk, az Eléonore meglepett minket egy jó adagnyi boldogsághormonnal a napokban, amitől ismét dobtunk egy hátast. Ennek apropóján utánajártunk,…

Margarin – Most akkor áldás, vagy átok?

4 év ago

A margarin hidrogénezéssel készül és tele van transzzsírsavakkal. Igazából műanyag, így egyáltalán nincs tápértéke. Egészségtelen, mert olajos. Egészséges, mert nem…

Paradicsomszószos garnélás spagetti egyszerűen

4 év ago

Villámgyorsan elkészíthető, izgalmas tésztaféle garnélával megspékelve. A paradicsomszószos garnélás spagetti gyors, egészséges és laktató, amely remek ebéd vagy vacsora ötlet…

Az Esterházy-rostélyos történetének nyomában

4 év ago

Az Esterházy család sok neves személyiséget adott a magyar történelemnek, ám nemcsak kitűnő államférfiúi és hadművészeti tulajdonságaik miatt tűntek ki,…

Egy nosztalgikus mákos nudli ebédre vagy vacsorára?

4 év ago

Ismételten egy örök klasszikus kerül terítékre. Nincs olyan ember, aki ne ismerné a mákos nudlit, mégis nagyon kevesen állnak neki…

Bubble and squeak: egy igazán finom angol reggeli

4 év ago

Sohasem tagadtuk, mekkora rajongói vagyunk az angol reggelinek, amiről első hallásra mindenkinek a baconos-tojásos-babos háromszög jut eszébe. A bubble and…