az olasz ételek fogyasztása jót tesz az egészségnek
az olasz ételek fogyasztása jót tesz az egészségnek

A tészta, a kenyér és más szénhidrátok méltánytalanul negatív hírnevet kapnak az egészségügyi közösségben. Az igazság az, hogy a szénhidrátok az egészséges táplálkozás elengedhetetlen részét képezik, és a túléléshez nélkülözhetetlen energiát biztosítanak a szervezet számára.

És mi a világ egyik legfinomabb szénhidrátbarát konyhája? Természetesen az olasz ételek!

Ha tehát szükséged van még egy okra, hogy meglátogass egy olasz éttermet, vagy rendelj elvitelre, íme 5 ok, amiért az olasz ételek fogyasztása egészséges lehet.

1. Az olasz ételek a friss összetevőkre összpontosítanak

Az igazi olasz konyha, ahogyan az olasz nagymamák főztje is mindenhol, a legfrissebb, gyakran helyi alapanyagokra támaszkodik. A friss, nem fagyasztott zöldségek, tenger gyümölcsei és tészták fogyasztása egészségesebb, mivel kevesebb a feldolgozott összetevő.

Vegyük például a tésztát. A friss tészta lisztből, tojásból és vízből készül. Ennyi az egész! Nincsenek hidrogénezett olajok, felesleges zsiradékok vagy olyan vegyi anyagok, amelyeket nem tudsz kimondani.

2. Az olasz ételek fogyasztása megduplázhatja a napi zöldségbevitelt

Ha olyan valaki vagy, aki nehezen tud elegendő zöldséget beiktatni az étrendjébe, az olasz ételek jelenthetik a megoldást.

A padlizsán parmigiana, a pasta primavera és a vegetáriánus pizza mind finom, friss zöldségeket tartalmaz. A zöldségek olyan alapvető tápanyagokat biztosítanak, amelyek segítenek az immunrendszer fenntartásában, az egészséges testsúly kialakításában és a vérnyomás csökkentésében.

Tehát amikor legközelebb egy olasz ételekből álló étlapot nézeget, keresse meg ezeket a zöldségekkel teli lehetőségeket, hogy bűntudatmentes ételt fogyaszthasson. Adj a rendelésedhez egy csésze minestrone levest, hogy a zöldségeket és a vasban gazdag babot is megkapd!

3. A szénhidrát a barátod

Az olyan ételek, mint a tészta és a pizza viszonylag sok szénhidrátot tartalmaznak. A szénhidrátok olyan makrotápanyagok, amelyek energiával látják el a szervezetedet. A diétás irányelvek szerint az ember étrendjének 45-65%-át szénhidrátokból kellene állnia.

És bár nem szabad, hogy az összes szénhidrát olyan egyszerű szénhidrátokból származzon, mint a tészta vagy a pizza, ezeket keverheted teljes kiőrlésű gabonafélékkel a kiegyensúlyozott étrend érdekében.

4. Nem minden olasz étel kalóriadús

Az emberek azt feltételezik, hogy minden olasz étel magas kalóriatartalmú, pedig ez nem így van! Rengeteg ízletes olasz étel létezik alacsony kalóriatartalommal is. A Bruchetta, a fehérbableves, a saláta és a tészta vörös mártással mind alacsonyabb kalóriatartalmú alternatívák, ha egészséges étrendet próbálsz tartani.

Azt is megfontolhatja, hogy kisebb adagot rendeljen az ételből, hogy csökkentse a teljes kalóriafogyasztást. Kóstoljon meg minden falatot, és a minőségre, ne a mennyiségre összpontosítson.

5. Még a bor is egészséges

Oké, lehet, hogy a bor nem a legegészségesebb italválasztás, de kimutatták, hogy mértékkel fogyasztva javítja a szív egészségét.

Egy pohár vörösbor antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, védik a szívet, és csökkentik a szívroham kockázatát. Tehát amíg mértékkel fogyasztja, élvezze a bort a következő olasz ételhez!

Az olasz ételek fogyasztása egészséges lehet

Az olasz ételek fogyasztása nem feltétlenül megy az egészségünk rovására. A különböző olasz ételek jó forrást kínálnak a zöldségekből, babból és teljes kiőrlésű gabonából.

Ha legközelebb ellátogat egy olasz étterembe, gondoljon arra, hogyan választhat a lehető legegészségesebb ételeket, és élvezze az ételt bűntudat nélkül! Megérdemli!

Ha új kedvenc olasz éttermét keresi, keressen minket még ma, ha étkezni, elhozni vagy kiszállítani szeretne.

author avatar
Nyers Marcell
Hirdetés: