Fotó: Kidspot
A puha almás-fahéjas muffin tökéletes mentő ötlet, ha gyors, egyszerűen elkészíthető süteményre van szükségetek.
A karácsonyi sürgés-forgásban jól jön egy egyszerű, gyorsan előhúzható süti recept, amit mindenki szeret, mégsem telik sok időbe az elkészítése. Ahogy szinte minden muffin, úgy az almás-fahéjas változat elkészítése is pofonegyszerű, nagyjából tíz perc munka az egész: csak be kell keverni a tésztát, kiönteni a formákba, berakni a sütőbe, és várni, hogy készre süljön a puha, illatos sütemény.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, összeforgatjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd félretéve állni hagyjuk.
A sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a tojásokat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az előzőleg megolvasztott és kihűlt margarint.
Csomómentesre kikeverjük a tésztát, majd alaposan összeforgatjuk a fahéjas almával.
A muffinformákat papírkapszlikkal kibéleljük, majd körülbelül a kétharmadáig megtöltjük a masszával. (Nem kell tele, mert meg fog emelkedni a sütemény.)
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Sütés közben tűpróbával ellenőrizzük, nehogy nyers maradjon a közepe. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…