Az avokádókrémes spagetti egy igazi jolly joker recept, villámgyorsan elkészül, alig van vele dolog, és az íze is remek. 

Jó, ha van egy olyan étel a tarsolyunkban, amit 10-15 perc alatt össze lehet dobni, ha már kopog a szemünk az éhségtől, és nincs se energiánk, se kedvünk sokat bíbelődni a vacsorával. Az avokádókrémes spagetti az ilyen alkalmakra is remek választás, hiszen könnyű, egészséges, és annyira egyszerű elkészíteni, hogy lényegében elrontani sem lehet.

Fontos, hogy puha, érett avokádókból dolgozzunk, és a parmezánt se felejtsük le a legvégén.

Avokádókrémes spagetti recept

2 közepes db avokádó
17 dkg spagetti tészta
200 ml főzőtejszín
10 dkg parmezán sajt
0.5 citromból nyert citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj

Forrásban lévő, sós vízben feltesszük a tésztát főni.

Az avokádót, a fokhagymát, a citrom levét egy turmixgépbe tesszük, majd simára turmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, majd ezt is elkeverjük. (Tejszín helyett főzőlevet is adhatunk hozzá.)

Ha a tészta elkészült, leszűrjük, és egy nagyobb tálba tesszük.

Közben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a tésztát és a mártást, majd gyors kevergetés mellett az egészet jó alaposan átforgatjuk.

A legvégén bőségesen megszórjuk parmezánnal, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: