Az avokádókrémes spagetti egy igazi jolly joker recept, villámgyorsan elkészül, alig van vele dolog, és az íze is remek.
Jó, ha van egy olyan étel a tarsolyunkban, amit 10-15 perc alatt össze lehet dobni, ha már kopog a szemünk az éhségtől, és nincs se energiánk, se kedvünk sokat bíbelődni a vacsorával. Az avokádókrémes spagetti az ilyen alkalmakra is remek választás, hiszen könnyű, egészséges, és annyira egyszerű elkészíteni, hogy lényegében elrontani sem lehet.
Fontos, hogy puha, érett avokádókból dolgozzunk, és a parmezánt se felejtsük le a legvégén.
2 közepes db avokádó
17 dkg spagetti tészta
200 ml főzőtejszín
10 dkg parmezán sajt
0.5 citromból nyert citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
Forrásban lévő, sós vízben feltesszük a tésztát főni.
Az avokádót, a fokhagymát, a citrom levét egy turmixgépbe tesszük, majd simára turmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, majd ezt is elkeverjük. (Tejszín helyett főzőlevet is adhatunk hozzá.)
Ha a tészta elkészült, leszűrjük, és egy nagyobb tálba tesszük.
Közben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a tésztát és a mártást, majd gyors kevergetés mellett az egészet jó alaposan átforgatjuk.
A legvégén bőségesen megszórjuk parmezánnal, és már fogyaszthatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…